روش های مقاوم سازی دیوار سفالی
- تاریخ نشر : 03/11/2
- نویسنده : آجر سفال وطن
- تعداد بازدید :
سفال، یکی از مصالح ساختمانی های قدیمی و رایج در صنعت ساختمان است، که به منظور دیوارکشی و تیغه کشی مورد استفاده قرار می گیرد. به جرات می توانیم بگوییم که، دیوار سفالی در عصر کنونی هم از محبوبیت بالایی برخوردار است. مهم ترین دلیلی که باعث شده این گونه دیوارها، همچنان جایگاه خود را حفظ کنند، مزایا و ویژگی هایی است که دارند. در مقابل برخی عوامل هستند که می توانند، با ایجاد آسیب برروی این دیوارها، از مقاومت آن ها بکاهند. بنابراین شناخت روش های مقاوم سازی دیوار سفالی کمک می کند، تا ایمنی سازه، به میزان زیادی افزایش پیدا کند. در واقع اهمیت مقاوم سازی دیوار سفالی در ساخت و ساز زمانی به چشم می آید که سلامت ساکنین به خطر بیافتد.
به منظور آشنایی با دلایل ترک خوردن دیوار سفالی؛ همراه کارخانه آجر سفال اصفهان؛ یعنی شرکت آجر سفال وطن تولید کننده انواع آجر لفتون مرغوب، بلوک سفال فوم دار، سفال سقفی درجه یک و آجر لفتون قرمز باشید.
مقاوم سازی دیوار سفالی
عوامل خارجی و گذشت زمان دو عامل مهم و تاثیرگذار در کاسته شدن مقاومت و دوام دیوارهای سفالی هستند. از طرفی کم شدن مقاومت یک سازه بر سلامت ساکنین تاثیر گذار است. بنابراین پیمانکاران باید مقاوم سازی دیوار سفالی را بسیار جدی بگیرند.
از جمله مخاطرات کم شدن مقاومت دیوارهای سفالی عبارتست از:
- تخریب شدید سازه در مقابل نیروهای لرزه ای مانند زلزله.
- ایجاد ترک و شکاف در دیوارها با نشست سازه.
- ایجاد ترک و فرسودگی در مقابل با شرایط جوی از جمله، باران، نور خورشید، باد و…
اهمیت مقاوم سازی دیوار سفالی در ساخت و ساز
همان طور که در بخش پیشین بیان کردیم، عوامل مختلفی می تواند، سلامت سازه و ساکنین را تهدید کند. پس لازم است تا در کنار خرید آجر سفال با کیفیت، به خوبی هم مقاوم شوند. در واقع با کمک مقاوم سازی دیوار سفالی، می توان شدت آسیب را به حداقل رساند. از طرفی توجه و اهمیت به مقاوم سازی دیوار سفالی در ساخت و ساز، سبب می شود تا در کنار افزایش ایمنی، سازه یکپارچه تر و با دوام تر شوند.همچنین با مرتفع کردن برخی آسیب های ابتدایی و مقاوم سازی دیوار سفالی می توان، هم از ایجاد مشکلات جدی تر جلوگیری نمود و هم در هزینه های گزاف آینده صرفه جویی کرد.
چگونه دیوارهای سفالی را مقاوم کنیم؟
برای افزایش مقاومت دیوارهای سفالی راه ها و روش های گوناگونی وجود دارد. انتخاب روش مناسب برای مقاوم سازی دیوارهای سفالی، به شدت و نوع آسیب و شرایط و بودجه پروژه بستگی دارد. برخی از روش های رایج مقاوم سازی دیوارهای سفالی عبارتست از:
- ورق های فولادی
یکی از روش هایی که به طور معمول برای مقاوم سازی دیوارهای سفالی استفاده می شود، استفاده از ورق های فولادی است. ورق های فولادی با ایجاد پوشش در دو طرف دیوارها، مقاومت آن ها را افزایش می دهند.
- روکش بتن پلاستر
بتن پلاستر، از دیگر روش های مقاوم سازی دیوارهای سفالی است. بتن پلاستر، یک بتن بسیار قوی و متشکل از سیمان مرغوب، آهک و ماسه دانه بندی شده است، که مقاومت دیوارها و آجرهای سفالی را تا حدود زیادی افزایش می دهد. این بتن قابل اجرا بر روی سطوح دیوار بوده و می تواند نقش چشمگیری در افزایش مقاوم سازی دیوار سفالی ایفا کند.
- استفاده از الیاف FRP
گاهی پیش می آید که دیوار بعد از اجرا، نیاز به مقاوم سازی داشته باشد. در چنین حالتی و با کمک الیاف FRP، می توان این مشکل را حل نمود. الیاف های اف آر پی با اتصال نواری بر روی سطوح دیوار، مقاومت آن ها را افزایش می دهند.
- کاشت میلگرد
کاشت میلگرد، از دیگر راه های افزایش دوام دیوارهای سفالی است. روش کاشت میلگرد، بیشتر برای دیوارهای در حال اجرا کاربرد دارد. در واقع با کمک کاشت میلگرد به صورت عمودی در فضاهای تو خالی بلوک ها، می توان سازه را در مقابل نیروهای کششی مقاوم نمود.
دلایل ترک خوردن دیوار سفالی
شناخت دلایل ترک خوردن دیوار سفالی، کمک می کند تا از ایجاد این معضل در اسرع وقت جلوگیری نمود. ترک ها در حالت کلی به دو دسته سازه ای و غیر سازه ای دسته بندی می شوند.
- ترک های سازه ای: ترک های سازه ای به ترک هایی اطلاق می شود، که در اثر تغییرات ایجاد شده در زمان و موقعیت اجرا بروز پیدا می کنند. این ترک ها به لحاظ ایجاد خطر می توانند تا حدودی مشکل زا باشند و باید هرچه سریع تر مورد اصلاح قرار بگیرند.
- ترک های غیر سازه ای: ترک های غیر سازه ای، ترک هایی هستند که در اثر بارهای وارده بر اجزا ساختمان، تغییر میزان رطوبت، تغییر دما و… نمایان می شوند. به طور معمول ترک های کم عرض و کم عمق، غیر سازه ای بوده و احتمال ایجاد خطر کم تری دارند.
قیمت فروش اینترنتی آجر سفال اصفهان
آجر سفال، یکی از آجرهای ساختمانی پرکاربرد و پرطرفدار در صنعت ساختمان است، که در فروشگاه سفال وطن انواع آن ها موجود است. آجرهای سفالی، که معمولا با نام های تیغه سفالی و یا بلوک سفالی هم خوانده می شوند، ظاهری مشابه آجر دارند. البته تفاوت ظاهری این تیغه ها با آجر وجود سوراخ های افقی در آجرهای سفالی است. آجرهای سفالی که بیشتر برای تیغه ها کاربرد دارند، باید در هنگام خرید به خوبی گزینش شوند. چرا که خریداری آجر سفال مرغوب از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
قیمت فروش اینترنتی آجر سفال اصفهان؛ به عواملی مانند کیفیت متریال های به کار رفته، رنگ سفال، نوع کوره پخت سفال، شکل سفال، و بافت و ساختار آن بستگی دارد. پس نمی توان فقط یک قیمت واحد را برای انواع آجر سفال در نظر گرفت.
جمع بندی
دیوارهای سفالی، از جمله دیوارهایی هستند که به دلیل کاربرد زیاد ممکن است دچار آسیب شوند. بنابراین برای مقاوم سازی دیوار سفالی باید روش های مختلف را شناخته و متناسب با پروژه، از آن بهره گیری نمود. پس شناخت اهمیت مقاوم سازی دیوار سفالی در ساخت و ساز نه تنها منجر به افزایش ایمنی ساکنین می شود، بلکه عمر سازه را نیز افزایش می دهد.
مجموعه آجر سفال وطن؛ به دلیل داشتن یک تیم قوی و تهیه متریال های مرغوب همواره درصدد است تا علاوه بر عرضه انواع آجر سفال 10 سانتی، بلوک سفال فوم دار و… امکان خرید اینترنتی آجر ده سوراخ را برای کاربران کارخانه آجر سفال اصفهان فراهم آورد. بنابراین برای خرید انواع آجر با قیمت های مناسب و کیفیت های بالا، می توان به فروشگاه سفال وطن مراجعه نمود.