انواع بازسازی نمای ساختمان
- تاریخ نشر : 00/04/2
- نویسنده : آجر سفال وطن
- تعداد بازدید :
نمای ساختمان از بخش های مهم در ساختمان سازی است. نمای بیرونی ساختمان در ابتدا به چشم می آید. بنابراین ظاهر بیرونی ساختمان در نمایش زیبایی ساختمان بسیار موثر است. بنابراین در ساخت نمای ساختمان مصالح با کیفیت و طرح های زیبا به کار گرفته می شود. اما به هر حال با گذشت زمان، نمای ساختمان نیز بر اثر شرایط آب و هوایی، باد و باران، نور خورشید و دیگر عوامل فرسایش پیدا می کند. بنابراین جلوه زیبای خود را از دست می دهد. در نتیجه ساکنین ساختمان به فکر بازسازی نمای ساختمان خواهند بود.
بازسازی نما همچنین می تواند برای حفظ زیبایی نما و ایجاد تنوع در ظاهر آن و نیز هماهنگ شدن با محل زندگی و حفظ زیبایی شهر انجام شود. بازسازی نمای ساختمان نیز مانند بخش های دیگر ساختمان سازی روش ها و مصالح متعددی برای انجام آن دارد. که هر کدام ویژگی های مختلفی از نظر اجرا و هزینه خواهند داشت. بنابراین در این مطلب از آجر سفال وطن ما به معرفی روش های متعدد بازسازی ساختمان می پردازیم. با ما همراه باشید.
بازسازی نمای بیرونی ساختمان
ظاهر فرسوده بیرونی ساختمان از نظر زیبایی ظاهری باعث می شود جلوه زیبای ساختمان از بین برود. حتی این امکان وجود دارد که مصالح ساختمانی به علت فرسودگی سقوط کنند و خطرات بیشتری را ایجاد کنند.
بنابراین بهتر است به دنبال روشی برای تغییر وضعیت ساختمان باشید. بازسازی نمای بیرونی ساختمان یک روش بهینه و مقرون به صرفه نسبت به تعویض ساختمان و خرید مکانی جدید است.
همان طور که گفته شد بازسازی نمای بیرونی ساختمان قدیمی، امری اجتناب ناپذیر است. استفاده از مصالح مرغوب و با کیفیت نیز نمی تواند از روند فرسودگی نما جلوگیری کند. استفاده از مصالح مرغوب فقط می تواند زمان فرسودگی را طولانی تر کند.
گذشت زمان باعث می شود ملات های موجود در زیر ساز نما، پوک شده و سنگ یا آجرنما با اینکه از لحاظ ظاهری سالم هستند اما با این حال از نمای ساختمان جدا شوند. این عمل در اثر فرسایش نما باعث خطرات جدی خواهد شد. بنابراین بهتر است به فکر بازسازی نمای ساختمان باشید.
تفاوت نوسازی و بازسازی ساختمان در چیست؟
بازسازی ساختمان به عملیات گسترد ای گفته می شود که برای انجام آن باید مجوزهای لازم از شهرداری اخذ شود. برای بازسازی ساختمان نیاز به تخریب ساختمان است. بازسازی ساختمان نیاز به هزینه و مدت زمان طولانی تری خواهد داشت.
نوسازی ساختمان به روند تعمیر قسمت های فرسوده که نیاز به تعمیر و اصلاح داشته باشد می گویند.
دلایل بازسازی نمای ساختمان
همان طور که بیان شد با گذشت زمان ظاهر ساختمان در اثر شرایط آب و هوایی دچار تغییرات می شود. همچنین مصالح به کار رفته در نمای ساختمان ممکن است استحکام قبل را نداشته باشند که می تواند باعث بروز خطراتی شود. به همین علت نیاز به ترمیم و بازسازی نما ایجاد می شود. در ادامه به برخی از دلایل بازسازی نمای ساختمان اشاره می شود.
حفظ زیبایی و استحکام
تأمین میزان استحکام نما و جلوگیری از خطرات احتمالی ناشی از سقوط مصالح
ترمیم نمای ساختمان
تعمیر قسمت های آسیب دیده، ترک خورده، لق شدگی سنگ یا آجر
تغییر نمای فرسوده ساختمان
تعویض نما به دلیل فرسودگی نمای قدیمی
تغییر کاربری یا تغییر ظاهر ساختمان
احساس دل زدگی ساکنین از نمای فعلی، تغییر کاربری ساختمان به کاربری جدید
مراحل بازسازی نمای ساختمان
برای بازسازی نمای ساختمان باید مراحلی طی شود. در ادامه به بررسی این مراحل خواهیم پرداخت.
طراحی
برای طراحی نمای ساختمان باید با توجه به پروژه و در نظر گرفتن شرایط مالک اقدام به طراحی کرد. در نظر گرفتن عواملی مانند طراحی نمایی زیبا، مقرونبهصرفه بودن طرح، سازگاری با اقلیم و آب و هوای منطقه و هماهنگ با بافت و منظر شهری برای طراحی اهمیت دارد. در نظر گرفتن شرایط و استفاده از خلاقیت برای طراحی نما برای ساختمان ها اجرا می شود.
انتخاب مصالح
یکی دیگر از مراحل بازسازی نمای ساختمان انتخاب مصالح مناسب برای بازسازی است. این مهم ترین مرحله برای بازسازی ساختمان محسوب می شود. دو روش برای بازسازی نما وجود دارد: انتخاب پوسته جدید بر روی پوسته قبلی و یا تخریب نما فعلی و جایگزین کردن نمای جدید که برای هر کدام از این انتخاب ها مصالح متفاوتی می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
اجرا
اجرای نما مرحله پایانی است. انتخاب افراد ماهر برای اجرای نماکاری ساختمان بسیار به اجرای حرفه ای کمک خواهد کرد. رعایت اصول، جزئیات و ریزه کاری ها می تواند به استحکام و مقاومت نما کمک کند.
معرفی انواع بازسازی نمای ساختمان
نمای ساختمان یکی از مهم ترین بخش های آن محسوب می شود. نمای زیبا و شکیل می تواند جلوه ی بهتری به ساختمان و همچنین شهر ها بدهد. انواع مختلفی از مصالح برای بازسازی نمای ساختمان وجود دارد که مورد استفاده قرار می گیرند. بنابراین در ادامه به معرفی برخی از مصالح پر کاربرد برای بازسازی نمای بیرونی ساختمان می پردازیم.
بازسازی نمای کامپوزیتی
یکی از مصالحی که برای نمای ساختمان به کار گرفته می شود کامپوزیت است. نمای کامپوزیتی ویژگی های مثبتی مانند شکل پذیری، سیری ناپذیری خواص آکوستیک و مقاومت آن در برابر آتش و قابلیت تعمیر آن است. همچنین نمای کامپوزیت سبک بوده و تمیز کردن آن به راحتی صورت می گیرد.
در بازسازی نمای کامپوزیت می توان با جایگزینی قسمت های آسیب دیده مشکل نما را حل کرد. در این موارد نیاز به تعمیر کامل نما نیست و ترمیم جزئی می تواند عیب های به وجود آمده را برطرف کند.
اما در برخی موارد نیاز به ترمیم اساسی وجود دارد. در هر صورت برای بازسازی نمای کامپوزیتی باید تمام مصالحی قدیمی به همراه ملات و مواد چسبنده از ساختمان برداشته شود و مصالح جدید کار شود. در صورتی که مصالح جدید را بر روی مصالح قدیمی کار کنید، مصالح قدیمی توانایی نگهداری مصالح جدید را نداشته و می تواند باعث بروز خطرات دیگری شود.
بازسازی نمای آجری
نمای دیگری که در ساختمان ها رواج دارد نمای آجری است. نمای آجری نیز مانند دیگر نما ها در گذر زمان دچار فرسایش می شود و نیاز به بازسازی پیدا می کند. اگر کل نمای آجری دچار خرابی سازهای شده است، نیاز است که بازسازی کل نمای آجری اجرا شود.
اگر خرابی جزئی رخ داده باشد می توان با استفاده از نیروهای اجرایی و در نظر گرفتن تمهیدات ایمنی اقدام به تغییر و بازسازی نمای آجری کنید.
در صورتی که خرابی نما به لایه های زیرین هم راه پیدا کرده باشد ابتدا باید قسمت های زیرین بازسازی شوند. برای تعمیرات اساسی و بازسازی نیاز به استفاده از تیغه های سفالی است. برای اطلاع از قیمت های آجر سفال 40*20*15 اصفهان و آجر سفال تیغه 7*20*20، آجر سفال قرمز ۲۰×۲۰ می توانید به وب سایت آجر سفال وطن مراجعه کنید.
بازسازی نمای بیرونی ساختمان اگر نما سنگی باشد باید نسبت به پیچ و رولپلاک نما و اسکوپ سنگ اقدام نمود تا حادثه خطرناکی برای شخصی پیش نیاید .
ممکن است که آجرنما دچار شوره شده باشد. برای از بین بردن شوره های آجرنما می توانید از روش های متعددی برای از بین بردن شوره آجرنما کمک بگیرید. می توان از مواد نانوپلاست برای رفع شوره های آجر استفاده کنید.
بازسازی نمای سنگی
سنگ یکی از مصالح پرکاربرد در نما سازی ساختمان است که همیشه مورد استقبال بوده است. سنگ علاوه بر دکوراسیون داخلی ساختمان در دکوراسیون خارجی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
بازسازی نمای سنگی نقش به سزایی در جلوه و زیبایی ساختمان ایفا می کند. در ساختمان سازی سنگ همیشه یکی از مهمترین مصالح های ساختمانی است که در ساخت بنا و همچنین نماکاری مورد استفاده قرار می گیرد.
سنگ از مصالح قدیمی در نما سازی ساختمان است. این متریال ساختمانی نیز در گذر زمان دچار فرسودگی و آسیب می شود. بنابراین باید به روش بازسازی نمای سنگی را بررسی کنیم.
مراحل بازسازی نمای سنگی
برای ترمیم و بازسازی نمای سنگی از پیچ و رولپلاک استفاده می شود. در ابتدا برای بازسازی نمای سنگی باید تمیز کاری محل آسیب دیده را انجام شود. قبل از بازسازی نمای سنگی باید محل را از وجود آلودگی و گرد و غبار پاک کرد. زیرا در این صورت آلودگی مانع از اتصال دقیق سنگ ها با استفاده از پیچ و رولپلاک سنگ نما به نمای سازه می شود.
در مرحله بعدی از بازسازی نمای سنگی نصب سنگ های جدید صورت می گیرد. این مراحل به این صورت انجام می گیرد که با استفاده از دستگاه فرز، پشت سنگ ها شکافی ایجاد می شود و سپس با استفاده از چسب مخصوص سنگ، سنگ به نما چسبانده می شود. جهت پر کردن فضای پشت سنگ نیز از ترکیب سیمان سفید و پودر سنگ، استفاده می شود. بعد از آن برای تثبیت سنگ در آن ایجاد شکاف کنید.
اگر بخواهید کل سنگ های نما را با پیچ و رولپلاک سنگ نما تثبیت کنید باید در تمامی آنها شکاف هایی ایجاد کنید. در این مرحله بعد که تمامی کارها انجام شده و بستری برای نصب رولپلاک و پیچ، فراهم شد کار اصلی شروع می گردد. و برای نصب پیچ و روپلاک اقدام می شود.
با توجه به حساسیت سوراخ کاری سنگها در ارتفاع هنگام نصب سنگ نما باید همواره از بهترین جنس های پیچ و مهره و رولپلاک استفاده شود. برای پر کردن درزهای به وجود آمده از چسب، پودر سنگ و سیمان سفید استفاده می گردد. در نهایت و در مرحله آخر برای اینکه نمای ساختمان شما زیباتر دیده شود باید نماشویی نیز انجام شود.
نکات مهم در بازسازی نمای سنگی
نمای سنگی یکی از جمله نماهای ساختمان است که به دلیل وجود معادن مختلف آن در ایران از آن ها در بازسازی نمای ساختمان، بسیار استفاده می شود.
سنگ های مختلفی در نمای ساختمان استفاده می شوند. که در نمای ساختمان می توان استفاده کرد، سنگ های گرانیت، مرمر، تراورتن، سنگ نمای آنتیک است. از میان این سنگ ها، سنگ تراورتن به دلیل این که معادن بسیاری از آن وجود داشته و در حال استخراج است، در بازار با قیمت های متفاوت به وفور یافت می شود.
یکی از نکات مهم در بازسازی نما آب بندی است. همچنین می توان هنگام تعویض نما، پنجره ها را نیز تعویض کرد. رعایت اصول صحیح بندکشی می تواند مشکل نفوذ آب به ملات را حل کند.
نورپردازی نقش بسیار موثری در زیبایی نما دارد. برای زیبا جلوه دادن نما در شب، استفاده از نورپردازی با طرح های اجرایی متنوع بسیار سودمند است. نورپردازی نیز همانند نما نیاز به طراحی دارد. با نورپردازی جلوه ساختمان خود را چندین برابر خواهید کرد.
انتخاب مصالح مناسب برای نمای سنگی
سنگ های تراورتن بسته به رنگ و میزان صاف بودن سطح و این که چه مقدار خلل و فرج در سنگ وجود دارد درجه بندی می شوند. سنگ های تراورتن برای بازسازی نما مناسب هستند.
سنگ های گرانیتی در مقابل سایر سنگ ها از سختی بیشتری برخوردار هستند و بنابراین استفاده از آن در نمای ساختمان که با تغییرات مداوم جوی روبرو هست، بهتر جواب می دهد.
- بهترین ماسه برای ساخت دوغاب، ماسه شسته است.
- نباید از تکه سنگ ها و سایر نخاله ها برای پر کردن فضای پشت سنگ به جای دوغاب استفاده کرد.
- در فصل زمستان از سنگ کاری نما خودداری شود.
- پاشیدن سیمان خشک بر روی دوغاب برای سرعت بخشیدن به کار در نمای سنگی صورت نگیرد.
- برای نمای ساختمان بهترین سنگ تراورتن است.
- اسکوپ کردن سنگ ها برای نما لازم و ضروری است.
بازسازی نمای رنگ شده
یکی دیگر از تغییرات در نمای ساختمان بازسازی نمای رنگ شده است. رنگ ساختمان نیز پس از گذشت زمان زیبایی و جلوه خود را از دست می دهد و در برابر شرایط آب و هوایی مختلف دچار فرسودگی خواهد شد.
رنگ آمیزی نمای بیرونی ساختمان علاوه بر زیبایی شهر ما تاثیر به سزایی بر روحیه ساکنین ساختمان دارد . رنگ کاری نمای ساختمان اگر به صورت رنگ بندی های مدرن و کلاسیک طراحی و اجرا شود حس خوبی را انتقال خواهد داد. پس برای نقاشی نما ساختمان خود حداکثر سلیقه خود را در انتخاب رنگ مناسب به کار بگیرید تا حس متفاوتی از محیط زندگی خود داشته باشید.
تغییر رنگ نمای ساختمان
تغییرات دمایی ، باران های اسیدی ، گرد و غبار ، آلاینده های شیمیایی و دلایل مشابه دیگر ممکن است نمای ساختمان را دچار تغییراتی نمایند که خیلی خوشایند ساکنین آن نباشد. نمای رنگ شده نیز از این موضوع مستثنا نیست و دچار آسیب می شود. برای بازسازی نمای رنگ شده باید در هنگام انتخاب رنگ فاکتورهای مختلفی را در نظر گرفت.
برای انتخاب رنگ سعی کنید با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه بهترین رنگ برای نقاشی نما ساختمان را انتخاب کنید.
- رنگ مناسب برای رنگ آمیزی نما
- انتخاب رنگ مناسب با توجه به اقلیم آب و هوایی
- انتخاب رنگ مناسب با توجه به نوع ساختمان مانند خانه های ویلایی، آپارتمانی، معماری مدرن، معماری سنتی
- دوام و پایداری زیاد در برابر شرایط جوی همانند بارش، وزش باد، تغییر دمایی در فصول
- انتخاب رنگ مناسب برای قسمت های مختلف ساختمان مانند سقف، دیوارهای جلویی، دیوارهای پشتی، درب
رنگ نمای ساختمان،عایق سرما و گرما: انتخاب رنگ روشن برای مناطق گرم ، انتخاب رنگ تیره برای مناطق سرد
- انتخاب رنگ مخصوص برای نما های با مصالح مختلف مانند سیمانی یا بتنی، چوبی
- نکات مهم در ترمیم و بازسازی نمای ساختمان
نمای بیرونی ساختمان نشان دهنده موقعیت ساکنین ساختمان است. اگر تصمیم به بازسازی نمای ساختمان خود دارید، تمامی جنبه های آن مانند از زیبایی، قیمت، مقاومت، هزینه های رسیدگی به آن در آینده مانند شستشو، ترک خوردگی را در نظر بگیرید.
انتخاب صحیح نوع مصالح بازسازی نمای ساختمان
انتخاب نوع مصالح ساختمانی برای بازسازی نما یکی از مهمترین دغدغهها در شروع کار است. بازسازی نمای بیرونی ساختمان و انتخاب نوع مصالح باید بر اساس نوع اقلیم و آب و هوا صورت گیرد. انتخاب مصالح باید بهگونهای باشد که نمایی زیبا با قیمتی مناسبتر در اختیار صاحب ملک قرار دهد. مصالح ساختمانی مورد استفاده برای بازسازی نما میتواند تلفیقی از انواع مختلف آن باشد. مانند نمای سنگی، کامپوزیت، نمای آجری، نمای رنگ شده. اما باید توجه داشت که در تناقض با نماهای مجاور و سیمای شهر نباشد.
طراحی مناسب در بازسازی نمای ساختمان
نمای ساختمان تنها متعلق به مالکان ساختمان نیست. بلکه جزئی از خاطره شهر محسوب میشود و گاهی بهعنوان نمادی برای آدرس دهی ساکنان محل است.
طراحی نمای ساختمان باید با توجه به شرایط مالک و در نظر گرفتن هزینه ها برای اجرا باشد. در انتخاب مصالح مناسب باید تمام شرایط را سنجیده و بعد طراحی صورت گیرد. اینکه از چه طرحی استفاده کنید و چه مصالحی را در طراحی نما انتخاب کنید مستقیماً روی هزینه خرید متریال تاثیر گذار است.
جمع بندی
بازسازی نمای بیرونی ساختمان باید به گونه ای صورت بگیرد که هر نمایی از ساختمان با هر طرحی یا اشکال گوناگون چه سنگی و یا سیمانی و یا رنگی به صورت اصولی انجام گیرد.
طراح حرفه ای به گونه ای بازسازی نما را طراحی می کند که کمترین میزان تخریب را همراه با بیشترین میزان تغییر و نوآوری همراه کند. طراح می تواند از المانهای قبلی نما الهام گرفته و به عنوان ابزار جدید از آن استفاده نماید. تا ساختمان کاملا هویت قبلی خود را از دست ندهد.
هر نمایی نیاز به بازسازی و توجه در ترمیم دارد. بازسازی نمای بیرونی هر ساختمان با توجه به منطقه و شرایط آب و هوایی، و نوع اجرای نما بستگی دارد.
بازسازی نمای بیرونی ساختمان مانند تغییر رنگ نمای ساختمان، بازسازی نمای سنگی، بازسازی نمای آجری، بازسازی نمای کامپوزیتی باید طبق اصول انجام شود. در بازسازی نما طراحان باید با در نظر گرفتن عواملی که در طراحی نمای ساختمان تاثیر گذار است، بپردازند. که این موارد شامل: طراحی نمایی زیبا، مقرونبهصرفه بودن طرح، سازگار با اقلیم و هماهنگ با بافت و منظر شهری باشد.
بازسازی هر نما متخصص ویژه خود را می طلبد.
بازسازی هر ساختمان با توجه به مسئولین و یا مدیر و مالک باید برای بهبود نمای بیرونی ساختمان باید مورد اقدام قرار گیرد. ساختمان شما باید بعد از بازسازی نما خاص شود و به اندازه کافی جلب توجه کند اما نباید جدا افتاده به نظر برسد. بنابراین به دنبال طرحی هماهنگ با محیط زندگی خود باشید.
سخن آخر
افتخار آن را داریم تا موضوعات زیر را جهت مطالعه بیشتر خدمتتان معرفی نماییم. این مطالب را در سایت آجر وطن مطالعه نمایید
آجر سفال – کارخانه آجر سفال اصفهان – فروش آجر و سفال – آجر سفال ۱۰ سانتی – بلوک سفال فوم دار – خرید اینترنتی آجر ده سوراخ – قیمت فروش اینترنتی آجر سفال اصفهان – کارخانه آجر لفتون – آجر لفتون ۵.۵ سانتی – آجر ده سوراخ – آجر لفتون قرمز