انواع پشت بند دیوار ساختمانی
- تاریخ نشر : 00/11/7
- نویسنده : آجر سفال وطن
- تعداد بازدید :
یکی از عناصر سازه ای بسیار مهم در معماری، پشت بند یا وال پست می باشد که به صورت بیرون زده از دیوار اجرا و سبب تقویت دیوار می شود.
پشت بندها در سازه های قدیمی بسیار رایج بودند و نیروهای افقی را از پشت بام به زمین انتقال می دادند. امروزه نیز استفاده از وال پست برای تقویت انواع دیوارهای بلوکی و آجری امری ضروری و مهم تلقی می شود.
این پشت بندها با نام های دیگری چون حائل و شمع نیز شناخته می شوند. پشت بندها انواع مختلفی دارند که از جمله می توان به پشت بند دیوار بلوکی و پشت بند آجری اشاره نمود.
در ادامه این نوشته از وب سایت آجر سفال وطن با ما همراه باشید تا به طور کامل با انواع پشت بند دیوار در ساختمان سازی و کاربرد آن ها آشنا شوید.
هدف از ساخت وال پست و یا پشت بند در ساختمان سازی چیست؟
به طور کلی وظیفه پشت بندها، انتقال نیرو از دیوار به فریم ساختمان می باشد. این کار سبب می شود تا دیوار، تخریب نشده و یا آسیب نبیند. نیرویی که در اینجا از آن نام بردیم همان نیروی حاصل از باد و یا زلزله می باشد. استفاده از وال پست می تواند عملکرد مناسب سازه را تضمین کند.
دسته بندی پشت بندها
پشت بندها معمولا به دو دسته قائم و افقی تقسیم بندی می شوند. عملکرد پشت بندهای قائم و افقی به شکلی است که سبب ایجاد درگیری دیوار با اسکلت ساختمان و در نهایت مقاوم سازی دیوار می شود.
ویژگی پشت بندها
پشت بندهای دیوار می توانند به شکل فلزی یا بتنی باشند. پشت بندهای فلزی معمولاً به شکل پروفیل نبشی، ناودانی و قوطی می باشند.
پشت بند همانند یک تیر یا ستون عمل کرده و محل قرار گرفتن آن در انتهای فریم با دهانه بالا و یا محلی که با دیوار پوشیده می شود، می باشد.
انواع پشت بند در ساختمان بنایی
پشت بند دیوار بلوکی
پشت بند بلوکی بیشتر در مناطق تپه ای مورد استفاده قرار می گیرد تا بتواند با فرسایش خاک مقابله کرده و سبب استحکام و مقاومت دیوار شود.
نحوه اجرای پشت بند دیوار بلوکی
- خرده سنگ ها و یا سنگریزه ها به عنوان پرکننده دیوارهای بلوکی مورد استفاده قرار می گیرند. ابتدا این کار را با یک لایه پایه از خاک بومی فشرده شده شروع می کنند. سپس بقیه فضا را با استفاده از خرده سنگ ها و یا سنگریزه ها از بالای دیوار پر می کنند.
- پس از اینکه دوره اصلی بلوک نصب شد، لازم است که لوله زهکشی سوراخ شده را در پشت این بلوک نصب کرد. با استفاده از این لوله، آب از طریق مواد پرکننده به سمت دیوار حائل جریان پیدا کند. این لوله زهکشی سبب می شود تا آب از پشت دیوار دور شود؛ زیرا آب علت اصلی خراب شدن دیوارهای حائل، جریان آب می باشد.
- باید تمامی گیاهان و زباله های سطحی را از بین برد و از این مواد به عنوان پرکننده استفاده نکرد. پس از اینکه محل و طول دیوار انتخاب شد باید یک سطح پایه را با عرض و عمق طراحی شده حفاری کرد.
سطح مورد نیاز با توجه به نوع بلوک و طراحی دیوار می تواند متفاوت باشد. معمولاً بلوک هایی که از قیمت بالایی برخوردارند، کیفیت خوبی دارند. دیوار ساخته شده با این بلوک ها نیز از مقاومت بالاتری برخوردار می باشد.
پشت بند دیوار آجری
در ساخت پشت بند برای دیوارهای آجری باید به یک سری ضوابط و قوانین توجه نمود. در ادامه برخی از این ضوابط آورده شده است:
- طول آزاد دیوار باربر میان دو پشت بند نباید بیش از ۵ متر باشد.
- ضخامت دیواری که به عنوان پشت بند مورد استفاده قرار می گیرد، نباید کمتر از ۲۰۰ میلی متر باشد.
- دیوار پشت بند نیز با احتساب ضخامت دیوار باربر باید حداقل برابر یک ششم بزرگ ترین دهانه طرفین پشت بند باشد.
- کلاف قائم نیز می تواند به عنوان پشت بند تلقی شود.
کلام پایانی
ما در این نوشته به بررسی و معرفی انواع پشت بندها و کاربرد آن ها در ساختمان سازی پرداختیم. همانطور که گفتیم استفاده از پشت بندها به منظور استحکام و مقاومت دیوارها امری ضروری می باشد. پشت بند سبب می شود تا نیروهای وارده بر دیوار، سبب تخریب و آسیب دیدگی آن نشود.
کارخانه آجر سفال وطن، تولید کننده انواع آجر سفال در اصفهان، آماده ارائه انواع خدمات مربوط به پشت بندها به مشتریان عزیز می باشد. به منظور مشاوره و اطلاع از نحوه اجرای پشت بندهای ساختمانی و فروش آجر سفال در اصفهان می توانید به سایت آجر سفال وطن مراجعه نمایید.
سخن آخر
افتخار آن را داریم تا موضوعات زیر را جهت مطالعه بیشتر خدمتتان معرفی نماییم. این مطالب را در سایت آجر وطن مطالعه نمایید
آجر سفال – کارخانه آجر سفال اصفهان – فروش آجر و سفال – آجر سفال ۱۰ سانتی – بلوک سفال فوم دار – خرید اینترنتی آجر ده سوراخ – قیمت فروش اینترنتی آجر سفال اصفهان – کارخانه آجر لفتون – آجر لفتون ۵.۵ سانتی – آجر ده سوراخ – آجر لفتون قرمز